Profil-matematik/No/Teknik

Är du intresserad av hur saker och ting fungerar och varför det blir så? Då är profilen i Matematik/NO/Teknik något för dig.

”Ge aldrig upp drömmarna om det du verkligen vill göra. Personen med stora drömmar är starkare än den med alla fakta.
Albert Einstein

profilen

• syfte

Profilen Ma/NO/Tk ger eleverna möjlighet till att fördjupa sig i ämnena matematik, NO och teknik genom laborationer, praktiska och teoretiska uppgifter samt inspirerande studiebesök. Bland annat har profilen besökt KTH vid flera tillfällen och träffat forskare, t.ex. KTH:s Rymdcentrum och Elkraftcentrum. För åk 9 är det tradition att besöka KTH:s arbetsmarknadsdagar THS Armada. Vi har också samarbete med Vetenskapens Hus och Tekniska museet. Profilen fungerar bl.a. som pilottestgrupp när Tekniska museet vill testa sina nya program på elevgrupp.

Eftersom datorn är ett viktigt arbetsredskap inom profilens ämnesområden är programmering och användning program för att göra diagram och modeller viktiga inslag i profilens undervisning.

• mål

Profilens mål är att stärka elevernas kunskaper genom både breddning och fördjupning som sker i samklang med ordinarie undervisning i ämnena, men att även väcka intresse för profilens ämnesområden som framtida yrkesinriktning.

• mål

Matte/NO-profilen har funnits på skolan sedan 1993. Den startades för att kunna ge både breda och djupa kunskaper inom profilämnena för de elever som var intresserade och hade fallenhet för matematik och naturorienterande ämnen (NO).

catharina ansvarig för profilen

Här förklarar Catharina lite mer vad profilen